- +

NM-seier til Hordaland Publisert: 26.10.2016 18:52

Seier i betongfag til lærling fra Stoltz Entreprenør

Sebastian Schuurmann Hess, som er lærling hos Stoltz Entreprenør i Bergen, gikk til topps i betongfaget under NM i yrkesfag. De beste lærlingene fra hele landet konkurrerte i Vestlandshallen i Bergen, og deltakerne fra Hordaland og Sogn og Fjordane markerte seg sterkt.

Andreplassen i betongfag gikk til Hans Fredrik Laache fra Åsen & Øvrelid i Førde, og i tømrerfaget var det Bjørnar Sæten fra Stryn Eiendom Entreprenører som stakk av med sølvmedaljen. Årets konkurranse viser at lærlingene innen betong og tømmer fra våre fylker hevder seg i toppen i nasjonal sammenheng.

seb 3

Sebastian Schuurmann Hess fra Stoltz Entreprenør under konkurransen i Yrkes-NM

 

NM i yrkesfag ble arrangert i Vestlandshallen i Bergen over tre dager med lærlinger fra hele landet. Det deltok seks lærlinger i betongfag og seks i tømrerfaget, og Hordaland og Sogn og Fjordane var representert i begge fagkonkurransene.

Oppgavene i de to fagene ble utlevert første konkurransedag, og det var praktiske oppgaver som lærlingene skulle løse helt på egen hånd. I betongfag skulle lærlingene forskale og armere en trapp med repos; en utfordrende oppgave som krevde mye av lærlingene. Tømrerlærlingene fikk i oppgave å bygge en bod, og det viste seg at døren ble en utfordring som flere av lærlingene ikke hadde erfaring med. Det var stor konsentrasjon blant lærlingene for å finne ut hvordan oppgaven skulle løses, mye regning og beregning i begynnelsen av prosessen, og høyt tempo og aktivitet for å bli ferdige innen tidsfristen.

Om Yrkes-NM 2016

Yrkes-NM arrangeres av WorldSkills Norway og samarbeidspartnerne Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune, Yrkeslabyrinten (opplæringskontorene i Hordaland), LO og NHO. Bransjer, organisasjoner og fagforbund inviteres til å delta med yrkeskonkurranser på arrangementet. Yrkes-NM arrangeres hvert annet år, og Bergen var vertskap for årets arrangement som ble avholdt i Vestlandshallen fra 17. til 20. oktober.